Bogsta Prästgård Till Salu igen 20110528.

Bogsta Prästgård som såldes 2010 med en hysterisk budgivning av ivriga och många okunniga spekulanter med utgångspris på 1,1 stack det iväg i över det dubbla. Till slut gick den för 2,150,000 ett överpris kan tyckas då den akuta renoveringen kommer att kostar nånstans mellan 800,000 och 1,2 innan det är klart.
Utgångspriset är nu 1,950,000 och många lär vara intresserade av att förvärva en prästgård som är så pass orörd.

Bogsta "Prästgård med anor från 1600 talet (nämns först i vad som är tillgänligt på nätet) 1687 och 1697 och byggdes av Bogsta socken för kommunisten till Bogsta kyrka.

Bostaden med uthus ligger på en prima tomt med utsikt över prästviken i Runnsjön .
Området har varit boplats sedan järnåldern och är rik på fornlämningar och många välbevarade minnen från den tiden ,vikingatiden och fram till det verkliga storhetstiden då flera ståtliga slott och herrgårdar byggdes i trakten i det rika landskapet  som många tycker är bland de vakraste och bördigaste i Sverige.

Den lilla avstyckade gården kommer att kräva sin man för att vara av kulturhistoriskt intresse i framtiden där kanske Sörmlands byggnads antikvare kan vara av hjälp.

Bogsta har sin ursprung i det fornsvenska språket och är omvandlad från ett namn antagligen någon som var känd i trakten som heter Båge i dagens språk .

.

RSS 2.0